Denná Tlač

Kultúra

Sydney Sweeney si v horore Počatie zahrá mníšku

Sydney Sweeney si v horore Počatie zahrá mníšku

Má 26 rokov, ovláda bojové umenia, lyžuje, opravuje staré autá a je jednou z najsexi herečiek v Hollywoode. Svoj herecký talent potvrdila v seriáloch Biely lotos a Eufória, vo filme Madame Web a naposledy svoje neuveriteľne zvodné krivky predviedla v úspešnej romantickej komédii Miluje ma, nemiluje ma po boku Glena Powella. Najnovšie sa divákom a fanúšikom predstaví v úlohe, ktorá je úplne iná, ako všetky predchádzajúce. Sydney Sweeney si v mysterióznom horore POČATIE, ktorý sama aj produkovala, zahrá hlavnú postavu mladej mníšky.

Jej Cecilia je hlboko veriaca mladá ženu, ktorá sa po traumatickom zážitku rozhodne vstúpiť do mníšskeho rádu. Je presvedčená, že Boh ju zachránil z nejakého dôvodu, a ona sa ten dôvod snaží nájsť. Vyberie si odľahlý kláštor na malebnom talianskom vidieku, kde ju všetci srdečne privítajú. Počiatočné nadšenie sa však rýchlo zmení na nevysloviteľnú hrôzu, keď sa ukáže, že starodávne múry jej nového domova skrývajú zlovestné tajomstvo. Cecilia pochopí, že zlo nemusí nevyhnutne pochádzať od diabla.

V ďalších úlohách sa objaví napríklad Álvaro Morte, ktorého preslávila rola Profesora v megaúspešnom španielskom kriminálnom seriáli Dom z papiera, či Simona Tabasco, ktorá zase zažiarila v druhej sérii seriálu Biely lotos ako mladá sicílska zlatokopka.

Okrem skúsených hereckých es sa vo filme objavia aj dve úplne neznáme tváre. Sydney totiž prezradila, že obe svoje staré mamy obsadila do komparzu. „Nikdy neboli v Európe. Snom mojej starej mamy, ktorá nikdy neopustila Spojené štáty, bolo navštíviť Taliansko, a tak som ich obe prekvapila, kúpila som im letenky a zrazu stáli na pľace pred kamerou v kostýmoch mníšok. Veľmi si to užívali.“

Herečka si podľa vlastných slov zvolila žáner kvôli otcovi, ktorý horory a prakticky na nich vyrastala, keď ich spolu s ním sledovala. Navyše sa ako 16-ročná zúčastnila na konkurze na tento konkrétny film, ale vtedy sa ho nepodarilo natočiť. Presne po 10 rokoch sa rozhodla, že sa k tomu scenáru vráti a zavolala svojmu agentovi, či by mohli získať práva. A tak sa zrodil jej úplne prvý produkčný projekt, v ktorom si sama zahrala hlavnú postavu.

Mysteriózny horor POČATIE bude mať v slovenských kinách premiéru 21. marca.

Informačný servis

Najnovšie Články